Последни новини
Начало / Новини / Детскоюношески хокей / Български хокеист избран за №1 в Спарта (Прага) за януари

Български хокеист избран за №1 в Спарта (Прага) за януари

Българският защитник Нино Томов бе обявен за най-добър юноша в академията на Спарта (Прага) за месец януари. 14-годишният хокеен талант получава това признание за първи път в своята кариера.

“Трябва да призная, че не го очаквах. За мен е голяма чест да получа тази награда. Шастлив съм”, заяви Томов, който вече втори сезон играе с екипа на Спарта (Прага).
00769562
Той се мести в Чехия след лятната хокейна школа в Литомержице. “Харесаха играта ми и ми предложиха място в Спарта. Не трябваше да мислим дълго с родителите ми. Радвам се, че съм тук”, споделя Нино, който от почти две години живее далече от своите близки.

Нино Томов стъпва на ледената пързалка в София, когато е едва 5-годишен. “От самото начало знаех, че искам да стана хокеист. Този спорт много ми харесва, в моето семейство чичо ми също играеше хокей”, казва още Томов пред клубния сайт на Спарта (Прага).

Той признава, че хокеят в България е на съвсем различно ниво от този в Чехия.

“Най-голямата разлика е, че родината ми хокеят не е национален спорт”, споделя талантът, който още в първия си сезон в Спарта (Прага) става шампион на Чехия.

Нино Томов бързо се адаптира в новия си отбор.

“Момчетата ме приеха бързо. В началото се опитваха да ми помогнат. Нямах проблеми с никого. Ако кажа нещо погрешно, те веднага ме поправят и ми обясняват защо е така. С треньорите също се разбирам добре. За щастие нямам големи проблеми с езиковата бариера”, разказва Нино, който посещава българско училище.

Вижте също

380420699_763711808891489_8848029474541678880_n

Детски кросайс турнир под надслов “Здравей, училище”.

Ежегоден кросайс турнир по хокей на лед за деца до 10 години. За пета поредна …