Начало / Новини / Детскоюношески хокей / Мач на звездите на открито!

Мач на звездите на открито!

                                                             Мач на „звездите“ на открито!

За първи път в историята на хокея на лед в България ще се проведе мач на звездите за деца до 12 години на открита пързалка. Инициативата е на Президента на федерацията Мартин Миланов, който е съставил списък на най-добрите деца във възрастите от 9 до 11 години (деца родени 2005, 2006, 2007 г.). Това е поредната нова дейност, която БФХЛ ще се опита да направи традиционна в бъдеще. Мачовете на открито са много популярни по света, особено в Канада и САЩ, където стадионите се пълнят с над 100 000 души.

martin milanov

Тази моя идея е от доста време, и сега заедно с треньорите решихме да я реализираме. Имам наблюдение върху децата и тренировъчния процес в клубовете и смея да твърдя, че имаме много добри и талантливи деца в тази възраст, които не отстъпват по нищо на канадци, руснаци и деца от други хокейни държави. Поех отговорността аз да съставя списъците с отборите, за да нямат треньорите проблеми с родителите си, а и аз със сигурност ще ги направя обективно. Ще се опитаме да им направим страхотен празник и всички да останат доволни.

Заяви Миланов

zimna klasika poster

Мача на открито ще се проведе на пързалката на Спортна София в парк „Възраждане“ на 28.01.2017 г. от 14:00 ч.  В него ще вземат участие предимно деца от столичните клубове : НСА, ЦСКА, Левски, Славия, Ирбис, Левски София и Айсберг. Регламента по който ще протече срещата е  4 на 4 и три третини по 15 мин. символичните отбори на „Изтока“ и „Запада“ ще бъдат съставени от по 12 полеви играча, двама вратари и трима треньори.

Вижте също

мартин миланов

Отличната работа на организационния комитет бе забелязана от Международната федерация.

Отличната работа на организационния комитет бе забелязана от Международната федерация. Представителя на Международната федерация Кимо …