Начало / Новини / Национални отбори / Световното първенство по хокей на лед за младежи до 20 години в ІІІ дивизия

Световното първенство по хокей на лед за младежи до 20 години в ІІІ дивизия

 

От 22 до 28 януари в Зимния дворец на спорта в София ще се проведе Световното първенство по хокей на лед за младежи до 20 години в ІІІ дивизия, каза на пресконференция в Пресклуб „България” президентът на БФХЛ Мартин Миланов и допълни, че в шампионата ще участват отборите на България, Китай, Нова Зеландия, Австралия, Исландия и Израел.

martin milanov

„Основен фаворит за първото място в първенството е отборът на Китай. След като Пекин спечели домакинството на Зимните олимпийски игри през 2022 година, китайската държава полага големи грижи за развитието на хокея на лед. Младежкият тим на Китай участва в хокейната лига на Русия, ръководи се от известни руски треньори. В София ще пристигне голяма китайска делегация – само състезателите са 40. Мисля, че нашият отбор е подготвен много добре, имаме състезатели, които играят в отбори в първенствата на Чехия, Словакия, Австрия и Канада и всички са обещали, че ще се присъединят към националния ни им”, поясни Миланов пред репортерите. Той подчерта, че в последните години родната централа получава финансова подкрепа предимно от Международната федерация – за лагери, семинари и екипировка.

martin milanov

Старши треньорът на националния ни отбор Светлин Стоев заяви, че първият ни съперник в понеделник е отборът на Нова Зеландия, а във вторник играем с Израел.

„Надявам се след първите два дни на шампионата да имаме две победи. В сряда нашият тим почива, а в четвъртък играем с фаворитите от Китай. Преди 2 години отборът ни до 18 години спечели бронзов медал. Същите състезатели сега играят в отбора ни до 20 години и са амбицирани пред родна публика да се представят още по-добре”, уточни Стоев.

 

Мирослав Василев, който се състезава в първенството в Чехия, заяви, че всички играчи в отбора са много добре подготвени и във всеки мач ще излизат да играят за победа. „Мисля, че имаме сили и шансове да се преборим за медал”, заключи Василев

http://pressclubbg.com/

Вижте също

55925731_2411291035556021_1070418940947070976_n

България спечели златните медали в III Дивизия без да загуби нито един мач

Юношеският национален отбор на България до 18 години спечели дивизия 3, група А на Световното …