Последни новини
Начало / Новини / За Федерацията / Пресконференция в Пресклуб „България” за началото на сезона.

Пресконференция в Пресклуб „България” за началото на сезона.

Новият шеф на федерацията по хокей на лед Мартин Миланов и изпълнителният директор Стоян Бъчваров дадоха пресконференция в Пресклуб „България” за началото на сезона.

martin milanov

Миланов, който замени на поста Красимир Кръстев, обяви пред репортерите, че основните му ангажименти в близко бъдеще са стабилизиране на финансовото състояние на федерацията. И успешно домакинство на световното за мъже в ІІІ дивизия в София през април 2017 г. Той уточни, че задълженията на федерацията са към 150 000 лв., като част от тях вече са погасени и се надява до средата на 2017 г. всичко да бъде изплатено.

Мартин Миланов подчерта, че федерацията насочва усилия към развитие и популяризиране на детско-юношеския хокей.

мартин миланов

„Организирали сме нова „Крос Айс лига“ за деца с участието на десет отбора. Целта ни е малките да имат повече мачове, да тренират и да играят, за да напредват в развитието си, обясни Миланов. – Искаме по време на мачовете от световното първенство през април догодина на наши разноски да осигурим автобуси, с които да докарваме деца от столични училища, за да наблюдават срещите. Имаме и огромно желание да лицензираме нови треньори, които след като завършат НСА и да започнат работа с подрастващите. Два пъти седмично по два часа ще осигуряваме безплатен лед за тренировките им.”

Той допълни, че сумарно разходите за лигата надхвърлят 90 хиляди лева.

Миланов засегна и сериозния проблем с липсата на достатъчно пързалки и проблемите при развитието на талантливите ни хокеисти.

мартин миланов

„Миналата седмица отборът на Славия до 10 години участва на международен турнир в Белград, спечели 12 победи и се класира на първо място, разказа босът. – Там участваха отбори от Сърбия, Словения, Унгария и много други страни. Двата унгарски отбора са финансирани от Канада и се обучават от техни специалисти, но нашите ги победиха. Имаме много таланливи деца, но заради липсата на пързалки, на отбори и конкуретно първенство, много се отказват от спорта, а най-талантливите отиват в чужбина.”

 

В момента във федерацията членуват 15 клуба, като не всички от тях развиват ледения спорт.

„Съвсем наскоро учредихме нов клуб – Балкан (Ботевград), като се надяваме там да направим и една мини-пързалка, за да може да се развива хокея и извън София. Във Варна има такава изкуствена пързалка, но тя е с умалени размери. На нея може само да се тренира, но не и да се играят официални мачове. На този етап можем да ползваме само Зимния дворец и пързалката на Славия, което е крайно недостатъчно, а един час наем на лед е 160 лева, което е доста тежко за нашите възможности“, обясни Мартин Миланов.

http://viasport.bg

Вижте също

334022957_755081762855721_6380842794853552488_n

Общо изборно събрание на Българската федерация по хокей на лед.

Общо изборно събрание на Българската федерация по хокей на лед ще се състои на 11 …