Последни новини
хокейни шампиони
Начало / Новини / Национални отбори / Балкански шампион с отбора на България на първенството в Истанбул

Балкански шампион с отбора на България на първенството в Истанбул

 

Като ръководител и треньор на Българския Национален отбор спечелихме Балканската купа в Истанбул Турция. Въпреки тежката игра на чужд терен победихме силния отбор на Турция на финала с 2:1.

Ето какво написаха за нас от www.viasport.bg:

Сформираният за първи път национален отбор по хокей на лед до 16 години спечели групата си на Балканския юношески фестивал в Измит, Турция.

Възпитаниците на треньорите Иво Николов и Мартин Миланов громят на старта Босна и Херцеговина с 8:1, след което не оставят шанс и на Гърция – 7:1. В решителните двубои за първото място момчетата ни се справят и с тима на домакините с по 3:1, като вторият мач е със значението на финал.

Турците имат страхотна подкрепа от трибуните, пък и от леда – съдиите са местни. Като за хокей от “старата школа” се стига и до масов бой, разказа Иво Николов за Viasport.bg.

Мястото на България е трябвало на бъде в по-силния квартет със Сърбия, Румъния, Словения и вместо Македония, чийто тим заменя непристигналите в последния момент хървати. Всъщност “тим” е малко силно казано, защото македонците пристигат в Измит само с неколцина играчи и са допълнени от турски момчета. Победители в тази група са словенците, измъкнали на финала 2:0 от Румъния.

“Имаше много голям интерес към събитието, както и медийно отразяване, добави Николов. Доволни сме, защото ние отидохме на този фестивал само с една седмица тренировки, докато турците, примерно, са се готвили цяло лято.”

В българския тим попаднаха 17 момчета (по регламент, двама вратари и 15 полеви играчи). От тях единствено Богдан Иванов играе в чешкия Бенатки, останалите са от български клубове. В щаба на отбора са впечатлени от родения през 1998 г. Веселин Диков от Славия, реализирал важни попадения и асистенции.

Турнирът под егидата на Международната федерация по хокей трябваше да се играе през пролетта в Сърбия, но западните съседи го отказаха в последния момент.

19

Вижте също

326375738_659831285912680_2269867348041055220_n

България завоюва трето място на световното първенство до 20 години в Истанбул

На провелото се е Световно първенство за младежи до 20 години в трета дивизия в …